دلایل گریه کودکان و راه های آرام نمودن کودک
یکی از مواردی که والدین باید در مورد آن آموزش ببینند چگونگی برخورد با کودک ناآرام بالای 2 سال است. بخصوص زمانی که کودک گریه میکند و هیچ کاری هم از دست شما برنمیآید و در واقع کودک از گریه برای رسیدن به اهدافش استفاده می کند. این موضوع اگر کنترل نشود می تواند بسیار عذاب آور باشد هم برای والدین و هم برای کودک اما اگر والدین بدانند که در این شرایط باید چگونه عمل کنند، دیگر کودک از گریه بعنوان دستاوردی استفاده نمیکند لذا چند راهکار در این زمینه میتواند موثر باشد.
- - ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید و مطمئن شوید دلیل گریه کردن کودکتان خیس کردن و یا گرسنگی وی نیست.
- - همچنین بدن وی را کنترل کنید و با بالا زدن پیراهن وی و لمس پوست تن آن از درجه دمای بدن او و یا مورد دیگری مثل عدم گزیدگی و یا خراش مطمئن شوید.
- - سپس تنها کافی است مدت کوتاهی مثلا به مدت 10 تا 15 دقیقه کودک را به حال خود رها کنید و اجازه دهید تا گریه کند.
- - در این شرایط نفس عمیقی بکشید و تا عدد 10 بشمارید.
- - می توانید هرفردی را که از لحاظ احساسی به وی نزدیک است مثلا پدرش و یا مادربزرگش را به سراغ وی بفرستید.
- - به این علت که ممکن است کودک هنگام گریه خودش را به این طرف و آن طرف بکوبد لذا باید حتما از امنیت وی اطمینان حاصل کنید. در این شرایط باید اشیاء تیز را از اطراف او برداشته و اگر لبه ها و زوایای تیزی در اتاق وجود دارد آنها را با محافظ لبه تیز بپوشانید.
- - برای ساکت کردن کودک در حال گریه خود هرگز به هیچکس اجازه ندهید وی را بالا و پایین بیاندازد چون باعث آسیب به ناحیه سر وی می شود.
تکرار اینکار بعد از چند بار باعث شده تا کودک متوجه این موضوع بشود که دیگر گریه کردن وی نمیتواند راهی برای دستیابی به اهدافش باشد.
